• Kom binnen in één van onze winkels

  Welkom bij 't Huys-de(n)s Kristallen. Wij helpen u graag.

 • Grootste aanbod kristallen in de regio.

  Kom ook de energie voelen en ervaren van meer dan 300 soorten kristallen.

 • Kristal helder.

  Prachtige bergkristal clusters in onze winkels.

 • Wij geloven in de kracht van kristallen.

  Ons advies komt alleen op uw verzoek.

Introductie

Edelstenen en kristallen.

Hoe ver we ook terug gaan in de geschiedenis, edelstenen hebben steeds een belangrijk onderdeel uitgemaakt in het bestaan van de mens. Aan deze stenen heeft de mens geneeskrachtige en spirituele eigenschappen toegekend. In vroeger tijden gebruikten vorsten edelstenen als statussymbool. Sjamanen gebruikten ze dan weer om ziektes te genezen en bij toekomstvoorspellingen. Al sinds de oudheid worden edelstenen in verband gebracht met astrologie. Zo heeft iedere planeet zijn eigen steen.
Ook ieder dierenriemteken heeft zijn steen. Deze versterken de goede eigenschappen en verbeteren de zwakke. Niet iedereen is geïnteresseerd in kristallen. Toch hebben we er in ons dagelijks leven vaak mee te maken, zonder dat we het zelf beseffen. We vinden ze terug in machines, motoren, meetinstrumenten, verf, medicijnen en zelfs in onze voeding. En iedereen draagt wel een horloge of zet de radio aan.

Werking.

Een preciese verklaring voor de werking van edelstenen is er niet. Wat we wel kunnen zeggen is dat er rondom de stenen energievelden hangen net zoals rond de mens zelf. Binnen deze velden vinden trillingen plaats. Bij ziekte gaan deze trillingen uit balans. Door het dragen van stenen gaan hun energievelden een invloed uitoefenen op de mens. Hierdoor worden verstoorde energievelden terug in evenwicht gebracht en kunnen edelstenen helpen bij het verlichten van ziektes. De stenen zelf bevatten ook bestanddelen met een geneeskrachtige werking, zoals ijzer, koper, kalk, zink. Bij bloedarmoede is het verstandig hematiet te dragen. Deze steen bevat immers veel ijzer, wat noodzakelijk is in dit geval. Mensen verschillen onderling sterk van elkaar. Daardoor zal de uitwerking van de steen ook verschillen van persoon tot persoon. Bij de éne zal hij snel en goed werken, bij de andere zal het wat langer duren.
Het is ook nodig om de stenen te ontladen dit doe je door de steen af te spoelen onder lauw warm stromend water, en daarna in de zon,of een nacht in de volle maan te leggen,om ze op te laden. Let wel op sommige stenen zijn gevoelig voor zonlicht of water.
Betekenis zit in de sterke bewustzijnsveranderingen die de stenen veroorzaken. Dit is wel de grootste aantrekkingskracht van edelstenen. Ze worden gedragen als amulet of talisman. Vooral carneool, turkoois, koraal en obsidiaan werden hiervoor gebruikt in de culturen van Noord- en Zuid-Amerika. De stenen kunnen ook bescherming bieden tegen boze geesten en stemmen heiligen goed gezind. Bovendien hebben ze de kracht om onheil af te wenden. Een edelsteen heeft een aards karakter door zijn oorsprong, maar is tegelijk ook spiritueel doordat hij geen tijd of ruimte kent. Deze eigenschappen geven de mens de mogelijkheid om met behulp van een steen zijn bewustzijn te verkennen, maar wel met de nodige realiteitszin.
Een steen uitkiezen kan je op verschillende manieren doen. Het beste is echter om op je intuïtie af te gaan. Neem de steen vast waar je oog het eerst op valt. Voelt hij goed aan, dan past deze steen inderdaad bij u. Daarna kan je eens nagaan wat de eigenschappen zijn van deze steen. Meestal zullen ze te maken hebben met uw klachten.

Veel plezier met de ontdekking van de eeuwen oude kristalenergie.